WAT DOET DE DAHLIA MET JOU?

‘De gezelligheid is geweldig mooi!’
Een jaar lang waart het corsovirus rond in Sint Jansklooster. In onze rubriek ‘Wat doet de dahlia met jou?’ gaan we op zoek naar antwoorden wat dit virus met betrokkenen bij het corso doet. In de tweede aflevering verwoorden de onderstel-kenners van corsogroep Gaos, Roy Stam en Luuk Rook, hun corsogevoel.

“Ik geniet het meest van alle gezelligheid rond het corso. Zelfs de lange dagen en korte nachten zijn leuk”, lacht Luuk. Roy heeft dat gevoel ook. “Luuk en ik hebben wel hetzelfde. De gezelligheid is gewoon geweldig mooi. Samen aan zo’n gigantische klus werken en daar krijg je dan tijdens het corso de voldoening voor terug.” “Je ziet in al die maanden de wagen steeds verder worden opgebouwd en het hoogtepunt in augustus geeft veel voldoening, ja”, vindt Luuk.

“En wat heeft dat nou met die ‘stomme’ dahlia te maken?”, denkt Roy hardop. “Ja, dat is dan toch het moment dat je die bloem weer ziet, dat je de dahlia ruikt. Dan komen al die herinneringen weer boven. Daarom neem ik altijd de eerste dahlia van het bloemenveld mee naar de wagen, de meesten ruiken er dan wel even aan. Gewoon om de geur binnen te halen. Ja, prachtig!”

Social Media