VRIJWILLIGERS GEZOCHT!

Corso Sint Jansklooster draait nagenoeg volledig op vrijwilligers. De bewoners van Sint Jansklooster steken veel van hun vrije tijd in het bouwen van de wagens en het organiseren van het evenement. Maar ook op de dag van het corso zijn vrijwilligers essentieel! Helaas zijn nog lang niet alle lege plekjes opgevuld, vertelt Kirsten ten Napel. Zij en Leanne Spans zijn de vrijwilligerscoördinatoren van het corso.

“Vrijwilligers zijn goud waard”, begint Kirsten. “Niet alleen tijdens de voorbereidingen. Zonder alle verkeersregelaars en mensen bij de ingangen en tribunes zal het corso niet soepel verlopen. Het is van essentieel belang.” Ook voor niet-wagenbouwers kan het een mooie gelegenheid zijn om je in te zetten voor het corso, denkt Kirsten. “Het is een prachtig evenement en mensen willen daar graag hun steentje aan bijdragen. Niet alleen toeschouwer zijn. Dan is het goed om te weten, dat er veel meer is dan alleen wagenbouwen. We hebben vrijwilligers nodig in alle soorten en maten.”

De taken van de vrijwilligers op de corsodag gaan alle kanten op. “Je hebt mensen nodig bij de controleposten, voor alle tickets en bandjes. Om het hele dorp moeten verkeersregelaars staan. Bij alle tribunes moeten mensen aanwezig zijn. Er zijn veel verschillende taken en daardoor hebben we veel mensen nodig.”

Als voorbeeld geeft Kirsten de post bij de Monnikenmolen. “Over de hele dag hebben we daar alleen al veertien mensen nodig. Nu doen sommigen dubbele diensten, dus kan je het met minder af. Al met al denk ik dat we makkelijk vijftig tot zestig man nodig zijn.”

Helaas zitten de vrijwilligerscoördinatoren nog lang niet aan dat aantal. “Iedereen die voorgaande jaren vrijwilliger is geweest is benaderd, maar het formulier is nog altijd vrij leeg”, vertelt Kirsten. Het is soms lastig om genoeg mensen te vinden. Vorig jaar zijn er zelfs nog vrijwilligers een dag voor het corso gestrikt, maar dat is natuurlijk niet wat je wil. “Een week voor corso denk je: dit gaan we nooit redden, maar meestal lukt het toch nog. Achteraf vindt iedereen het altijd heel leuk en kunnen we de meesten volgend jaar weer bellen. We krijgen terug dat het een gezellige dag was. Het contact met de bezoekers en ze al een beetje enthousiasmeren wordt als superleuk ervaren. Iedereen is in feeststemming, dus je hebt gegarandeerd een leuke dag!”

Daarom: mocht je graag helpen tijdens Corso Sint Jansklooster op 18 en/of 19 augustus of weet je iemand die graag wil helpen, neem dan contact met ons op via: vrijwilligers@corsoklooster.nl of 06-81157810. Hopelijk zien we je op de derde vrijdag van augustus!

Social Media