VIRTUAL CORSOREALITY

Het afgelopen halfjaar zijn zeven studenten van Hogeschool Saxion actief bezig geweest met het jaarrond beleefbaar maken van het corso van Sint Jansklooster. Dit heeft geresulteerd in project “Corso Rond”: een gloednieuwe virtual reality-ontwikkeling binnen de organisatie van Corso Sint Jansklooster. Op een speciale lanceringsavond, die alleen toegankelijk zal zijn voor genodigden en plaatsvindt op vrijdag 20 Januari 2023, worden de organisatie, externe relaties en media door de studenten geïnformeerd over de nieuwe technologische ontwikkelingen binnen Corso Sint Jansklooster.

Bijzonder en innovatief product
Op deze lanceringsavond zullen de studenten in samenwerking met de organisatie van Corso Sint Jansklooster een eindproduct lanceren waarbij gebruik is gemaakt van nieuwe en bijzondere technieken. Daarnaast is uit onderzoek van de studenten gebleken dat het eindproduct op een speciale manier bijdraagt aan het jaarrond beleefbaar maken van het corso van Sint Jansklooster.

Een ware corsobeleving
¨Ik heb gemerkt dat veel mensen die naar Sint Jansklooster komen niet weten dat hier jaarlijks op de 3de vrijdag van augustus één van de grootste corso’s van Nederland plaatsvindt. Deze uitdaging hebben wij bij de studenten neergelegd en met het project ¨Corso Rond¨ lanceren zij, in samenwerking met de organisatie van Corso Sint Jansklooster, een innovatief eindproduct waardoor meer mensen bekend zullen worden met het corso van Sint Jansklooster¨, legt Ronnie Rook namens de PR-commissie van Corso Sint Jansklooster uit. De avond zal een ware corsobeleving worden waarbij men al in de stemming kan komen voor het corso, dat in 2023 plaats zal vinden op vrijdag 18 en zaterdag 19 augustus.

Social Media