Sprookjesachtige theaterwandeltocht

Afgelopen zaterdag liepen ruim duizend mensen door de straten, bossen en weilanden rondom Sint Jansklooster. Het leverde feeërieke sferen op. De bijna zes kilometer lange route werd met prachtige, originele en verlichte acts opgeleukt door tien corsogroepen. Alles zat zaterdagavond mee, want zelfs de sterren konden geteld worden. Bij veel theaterwandelaars kwamen woorden als ‘fantastisch’, ‘magisch’ en ‘verrassend’ uit de mond.

Het is en blijft ieder jaar een mooi en bijzonder gezicht, al die lichtjes door het donker. Het is zelfs sprookjesachtig volgens sommigen. Ook dit jaar wijzen allemaal rode, gele, blauwe, paarse en groene lichtjes de weg. Samen met het licht van de wandelaars en de corsogroepen is het een sliert die het avonddonker doorbreekt.

Terugkomst

Zaterdagavond was tot diep in Klooster de fluit van de rattenvanger van Alliance te horen. In augustus lokte hij maar liefst twee prijzen en een hele rits ratten, nu waren het ruim duizend wandelaars. En daar bleef het niet bij, want ook de bokkenrijders van Kluitenberg waren na twee maanden terug in Sint Jansklooster. De Cluytenberger Courant meldde het al en ’s avonds bleek niks minder waar toen de Monnikenmolen met rook omgeven werd.

Poseidon en een regendans

Ook in de Halleweg was het onrustig. Poseidon is nog altijd bezig met zijn zoektocht naar Amphitrite. Hij beloofde een beloning van 50.000 euro aan de theaterwandelaar die haar zou vinden. Haar beschermers bewaakten haar echter met hand en tand. Een stukje verder in de Halleweg was corsogroep The Next minder blij met het mooie weer. Ze dansten om regen voor hun kleine oerwoudje. Het lukte ze ook nog, al was het zeer plaatselijk. Via een aantal lichtjes ging de route over een weiland naar de manege aan de Zuurbeek, hier hadden alle deelnemers een welverdiende pauze.

Licht en geluid

Als de koffie en (kruimel)koek achter de kiezen zijn, gaat de tocht verder. De Zuurbeek werd een stukje kleurrijker door een lichtshow van Forza en het getetter van de olifant van Symboliek was al van ruime afstand te horen. Ditmaal had hij de grootste moeite om in de Kromme Steeg alles heel te houden. Gelukkig was hij alle waardevolle en oude spullen van Deurgoan al voorbij, daardoor konden zij in alle rust de schuurvondsten van dichtbij bekijken.

Vrolijke noten

Het bos bij De Oldenhof werd zaterdagavond overgenomen door Disney. Timon, Pumba, Goofy, Mickey en Minnie waren in levenden lijve aanwezig om aan de meer als duizend deelnemers high fives en knuffels te geven. En om net zo vaak op de foto te gaan. Net buiten Landgoed De Oldenhof voerde Hebbes een dansshowtje op in led-suites. Ze zorgden voor veel bekijks en een grappige noot in de tocht. Met name ‘I Like To Move It’ was een groot succes.

Nadat alle theaterwandelaars nogmaals werden belaagd door Poseidon en gelokt door de rattenvanger van Alliance, die alweer een aantal ratten had gevangen in een kooi, waren we terug in Sint Jansklooster. Hier werd op een chic feestje van Fun Fun weer een topstuk gestolen. Gelukkig konden de daders gepakt worden.

Terug bij Het Wapen van Utrecht was het tijd voor tomatensoep en stemmen op de favoriete act. In een vol café werd later de uitslag bekend gemaakt. De bokkenrijders van Kluitenberg maakten dermate indruk dat ze er met de winst vandoor gingen. Hopelijk is dat genoeg om ze voor altijd uit Sint Jansklooster weg te houden.

Uitslag publieksprijs:

  1. Kluitenberg
  2. Alliance
  3. Forza
  4. After Nero’s
  5. Hebbes
  6. The Next
  7. Olympia
  8. Fun Fun
  9. Deurgoan
  10. Symboliek

Social Media