programma corso 2022

Een week vol vermaak!

Als de mooiste week van het jaar.
Zo staat de corsoweek voor alle inwoners uit Sint Jansklooster bekend.
Een programma vol vermaak draagt aan dat gevoel bij.

Zaterdag 13 augustus 2022

Corsofietstocht

Een kijkje nemen achter de schermen bij de corsobouwers? Dat kan! Doe kosteloos mee aan de corsofietstocht, waarbij je onder begeleiding van een gids bouwplaatsen langsgaat waar de dahliareuzen verrijzen. Om 13:00 uur starten we op de Bonkenhaveweg 28.
Geef je op!

Dinsdag 16 augustus 2022

Jurering straatversiering

De inwoners van Sint Jansklooster brengen het hele dorp in corsosfeer met versierde straten. Deze avond beoordeelt een jury tussen 20.00 en 23.00 uur welke buurt het fraaist uitgepakt heeft. Ook bepaalt de jury in welke straat het mooiste theater plaatsvindt.

Woensdag 17 augustus 2022

Help de corsobouwers

De corsobouwers kunnen jouw helpende hand goed gebruiken bij de finishing touch van de dahliareuzen. Help jij mee met bloemen prikken? Je bent bij elke groep van harte welkom. Aan de grote spandoeken langs de weg kun je de bouwlocaties herkennen.

Donderdag 18 augustus 2022

Kom in de bouwtent

Honderdduizenden dahlia’s verwerkt een corsogroep op hun dahliareus. Een meerdaagse klus, die vaak tot diep in de nacht voor de corsodag doorgaat. Ook vandaag kun jij ervoor zorgen dat in de bouwtenten van de 13 corsogroepen vele handen licht werk maken.

Vrijdag 19 augustus 2022

Middagcorso

Na maanden van bouwen en voorbereiden, is het vandaag dan eindelijk zover! Vanaf 14:00 uur trekken de 13 dahliareuzen door de straten van Sint Jansklooster. Muziekkorpsen en theater maken het evenement compleet!

Prijsuitreiking

Wie gaat er dit jaar vandoor met de ereprijs als winnaar van het corso? Om 19:45 uur is de spanning onder de corsobouwers voelbaar aan de Bonkenhaveweg. Aanschouw de meeslepende corsogevoelens van bittere teleurstelling en dolle vreugde.

Avondcorso

Na het bekendmaken van de uitslag, gaat het avondcorso om 20:30 uur van start. Laat je betoveren door de feeërieke beleving van de belichte corsocreaties. In het besef dat het grootste verlichte corso ter wereld aan je voorbijtrekt.

Tentfeest

Na afloop van het avondcorso barst het feest los! Met medewerking van de band JetSet gaat het dak eraf in de feesttent aan de Monnikenweg. Dein jij met de feestende massa mee?

Zaterdag 20 augustus 2022

Corsofestival

Van 12:00 tot 16:00 uur staan de corsocreaties opgesteld in de dorpskern. Je kunt dan weer genieten van de prachtige dahliareuzen en het muzikale theater dat zich op en rondom de wagens afspeelt. Tientallen culturele (theater)acts maken de artistieke sfeer compleet.

Schuttersfeest

Om 16:00 uur wordt op het feestterrein het eerste schot van het schuttersfeest gelost. Een houten vogel hangt hoog in de lucht aan een afweerbord. Wil jij er met een geldprijs vandoor gaan door vleugel, kop of vogel neer te halen? Schrijf je dan op locatie in!

Corsobouwersfeest

Om 20:00 uur dromt de feesttent vol met alle corsobouwers. Zij maken zich op voor hét feest van het jaar. Met medewerking van KaramBam en Orkest Butterfly maken de corsobouwers een onvergetelijk feest van de afsluiting van hun corsoweek.

Uitgereikte Categorie prijzen

De ereprijs mag dan bekend zijn, dat geldt niet voor de overige prijzen. Daarom wordt in de feesttent tussen 20:30 en 21:00 uur tijd gemaakt om de uitslag van de theaterprijs, belichtingsprijs, gouden dahlia, de internationale prijs en de publieksprijs bekend te maken.

Zondag 21 augustus 2022

Tentdienst

De corsoweek van Sint Jansklooster eindigt officieel op zondagavond met een kerkdienst in de feesttent. De Raad van Kerken organiseert deze themadienst, die muzikaal omlijst wordt. De dienst vangt aan om 19:00 uur. Voorganger dit jaar is Pim Durieux en er wordt muzikale medewerking verleend door gospelgroep Promise en Christelijke muziekvereniging SDG. Het thema van de tentdienst dit jaar is ‘Zoals klei’. Tijdens de dienst zullen er 2 collectes worden gehouden, waarvan één voor een goed doel (nog te bepalen) en één voor de onkosten

Bekijk hieronder de aftermovie van 2019

Koop hier jouw tickets!

Let op! Tickets zijn alleen online verkrijgbaar.

Social Media