Komt het zien! weer aanwezig tijdens Corso Sint Jansklooster

Horen, voelen en ruiken. Tijdens het corso van 2022 stond er voor het eerst een tribune voor blinde en slechtziende mensen langs het parcours. Een tolk van Komt het Zien! bracht de corsocreaties met flitsende beschrijvingen tot leven in de gedachten. De blindentribune komt dit jaar terug en krijgt een uitbreiding.

We kregen lovende reacties na afloop van het corso van 2022. De blindentribune viel in de smaak. Maar we kregen ook meerdere vragen waarom er niet zoiets voor dove en auditief beperkte mensen geregeld is. Hier zijn we als organisatie mee aan de slag gegaan.

Uitbreiding

We zijn er trots op u te kunnen vertellen, dat onze speciale blindentribune dit jaar zal worden uitgebreid met een gedeelte voor auditief beperkten. Net als vorig jaar zullen we gebruik maken van professionele tolken, die als een sportverslaggever live verslag doen. De blinde of slechtziende volgt zijn commentaar via een koptelefoon.

Voorafgaand aan het corso krijgen de bezoekers van de tribune ook de gelegenheid om te voelen aan de maquettes van de corsowagens. Deze schaalmodellen zijn als voorbeeld gebruikt tijdens de bouw van de verschillende corsowagens. Er zal ook gelegenheid zijn om vragen te stellen aan kenners van het corso.

Beste Publieksevenement

Corso Sint Jansklooster is uitgegroeid tot een van de toonaangevende corso’s in Nederland. We mogen ons zelfs het grootste verlichte corso ter wereld noemen. Daarbovenop wonnen we dit jaar de prijs voor het Beste Publieksevenement van Nederland en daar zijn we heel erg trots op!

Corso Klooster app

Wilt u alvast een voorproefje zien? Download dan onze Corso Klooster-app via de App Store of Play Store en laat u verrassen!

Aanmelden

We nodigen u bij deze van harte uit om op vrijdagmiddag 18 augustus 2023 getuige te zijn van een waar spektakel! Daar waar een klein dorp groots in kan zijn. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar info@corsoklooster.nl of neem voor meer informatie contact op met Rolinda Rook via 06-38 97 71 81.

Social Media