Geslaagde maquettepresentatie in Sint Jansklooster

In een bomvolle feesttent vond afgelopen zaterdag de maquettepresentatie voor Corso Klooster 2022 plaats. Liefst dertien corsocreaties trekken er op de derde vrijdag van augustus door de straten van Sint Jansklooster. Dat is één meer dan de laatste jaren. Met dank aan de samenwerking met Polder Triënnale.

 

Corso Klooster krijgt dankzij de coöperatie met Polder Triënnale dit jaar een podium op twee internationale vooraanstaande evenementen: De Dutch Design Week in Eindhoven en de Floriade in Almere. “We danken die aandacht aan onze samenwerking met Polder Triënnale, een initiatief dat de wonderen van de Noordoostpolder op de Dutch Design Week en de Floriade promoot”, vertelt COV-voorzitter Hoege Heetebrij. “Om Corso Klooster voor het voetlicht te brengen, liet Polder Triënnale het kunstenaarsduo Kitty Maria van Eekeren en Elise Ehry een wagen voor het corso ontwerpen.” De COV is blij met de samenwerking en kijkt uit naar de creatie die op 19 augustus ook daadwerkelijk deelneemt aan het corso.

Prachtige ontwerpen

De extra deelname was voor het publiek dé verrassing tijdens de maquettepresentatie. Maar uiteraard vielen ook de overige ontwerpen in de smaak. Heetebrij kijkt dan ook tevreden terug op de feestelijke avond. “Ten eerste door het hoge bezoekersaantal. Daar zijn wij natuurlijk harstikke blij mee. Het geeft vertrouwen voor het komende bouwseizoen.” Alle twaalf groepen kwamen daarnaast met een maquette op de proppen. “We waarderen dat écht enorm. Het geeft aan dat er vanuit de groepen alles aan gedaan wordt om de presentatieavond tot een succes te maken.”

 

Corso van hoog niveau

De gepresenteerde maquettes beloven een erg mooi corso. “Gezien alle maquettes gaat het een corso van hoog niveau worden. De groepen hebben weer alles uit de kast getrokken, daarvoor onze complimenten.” Ook aan variatie is geen gebrek. “Het is lastig om elk jaar weer met nieuwe ideeën te komen, maar ik moet zeggen dat het goed gelukt is. Alle ideeën hebben wel wat verrassends met bijvoorbeeld kleur, figuratie of beweging. Er staan in ieder geval dertien verrassende en zeer verschillende ideeën op ons te wachten in augustus.”

Corsogroep The Next wint de maquette prijs.

Aan het eind van de avond ging corsogroep The Next er met de maquetteprijs vandoor, een prijs die wordt uitgereikt aan de mooiste maquette. Tweevoudig ereprijs-winnaar The Next kreeg de meeste stemmen van het aanwezige publiek, de After Nero’s werden op een kleine achterstand tweede.

Nu de maquettepresentatie is geweest, de bollen in de grond zitten en de meeste groepen zijn begonnen aan het bouwproces kan het corsovirus zich snel meester gaan maken van het 2500 inwoners tellende dorpje. “Namens de COV wil ik alle groepen ontzettend veel succes wensen in de komende maanden. Op naar een prachtig corso op 19augustus en een prachtig corsofestival op 20 augustus. We zijn er na een jaar afwezigheid en de aangepaste editie van vorig jaar aan toe!”

Social Media