EEN NIEUW CATERINGPLAN TIJDENS CORSO SINT JANSKLOOSTER

Corso Sint Jansklooster won begin april nog het Beste Publieksevenement 2023 van Nationaal Congres Evenementen, maar het kan natuurlijk altijd beter. Met het nieuwe cateringplan hopen wij de bezoekers van een nog beter evenement te voorzien. Hoofd catering Leanne Spans vertelt over de veranderingen die zij en Ellen Rook hebben doorgevoerd.

Reden voor de verandering is het corsofestival, wat in een nieuw jasje wordt gestoken. En de feedback vanuit de bezoekers. “Ze gaven al een aantal jaren aan dat er weinig te eten en te drinken was langs het parcours. Dat klopt ook wel, want er stond alleen wat naast de hoofdtribune. Als corsobouwers merken we dat niet. We staan bij iemand van de corsogroep en voor eten en drinken wordt daar gezorgd. Als bezoeker heb je dat niet en je gaat ook niet het hele parcours aflopen naar de hoofdtribune, om daar een patatje te halen. Helemaal niet tijdens de rondgang.”

Voor de corsocommissie was het dus wel duidelijk: er moest wat aan gebeuren. Met het nieuwe cateringplan kan het corso de bezoekers veel meer bieden op zowel de vrijdag als de zaterdag. Tijdens de rondgangen op de vrijdag staan alle cateraars op verschillende plekken langs het parcours. De locaties zijn nog niet definitief, maar het moet er ongeveer als volgt uit komen te zien: “We wilden meer variatie in het aanbod en niet alles bij elkaar. De oliebollenkraam en frietboer blijven naast de hoofdtribune. De blinden- en auditieve tribune krijgt gezelschap van een koffiekraampje. Bij de Coop komt er ook een frietboer en bij VHK een grillfiets. In de Reesstraat kun je loempia’s halen en we zijn nog bezig met een döner. Daarnaast komt op elke hoek een ijskraam en Van Kammen staat er met drinken.” Voor de zaterdag verplaatsen alle cateraars zich naar het nieuwe corsofestival-parcours.

Het nieuwe cateringplan is niet alleen voordelig voor alle bezoekers van het corso, ook het corso zelf profiteert. “Veel cateraars hebben zichzelf aangemeld om tijdens het corso te mogen staan, dat is natuurlijk hartstikke leuk. Daarnaast betalen de standhouders om aanwezig te zijn, dus het is meteen een mooie extra inkomstenbron voor het corso!”

Social Media