Corso rond

Beleef Corso Sint Jansklooster in 360°!

Het afgelopen halfjaar zijn een aantal studenten van Hogeschool Saxion bezig geweest om het corso van Sint Jansklooster jaarrond beleefbaar te maken. Het project, genaamd ‘Corso Rond’’ is af en het resultaat mag er wezen! De studenten hebben een unieke 360° omgeving uitgewerkt voor het corso. Deze videotechniek wordt nog relatief weinig gebruikt en is dus ook erg innovatief voor het corso van Sint Jansklooster.

In de video wordt het verhaal van het corso van Sint Jansklooster verteld. Hierin wordt een verhaallijn gevolgd die opgedeeld is in 6 hoofdstukken. Om je hierdoor heen te leiden is er ook een personage aanwezig die je telkens terugziet. In hoofdstuk 1 neem je een duik in de geschiedenis van het corso. Hoofdstuk 2 gaat over de hoofdrolspeler van het corso, de dahlia. Hoofdstuk 3 gaat over schetsen en presenteren van de dahliareuzen. Naar de tekentafel dus! In hoofdstuk 4 en 5 gaat er gekeken worden naar de bouwtechnische en bouwcreatieve aspecten. Dit gaat van het lassen van de reuzen tot aan het bevestigen van de dahlia’s op de reuzen. Als laatste gaat het natuurlijk over het geweldige corso zelf, in hoofdstuk 6. Ontdek waar een klein dorp groot in kan zijn!

Het lijkt allemaal heel ingewikkeld hé, zo’n 360° omgeving? Maar niets blijkt minder waar. Je beland in de 360° omgeving in een kamer, welke is ingericht op basis van het corso. Je kunt in deze kamer rondkijken en klikken. In deze kamer staan 6 tafels, eentje voor elk hoofdstuk, en zo kun je dus een hoofdstuk aanklikken om er naartoe te gaan. Vervolgens kom je in een video die verder dingen uitlegt over het desbetreffende hoofdstuk. Genoeg uitleg, maar het beste is om de omgeving natuurlijk zelf te gaan bezoeken!

Bezoek hieronder de 360° omgeving van Corso Sint Jansklooster en laat je meenemen in een wereld van beleving, saamhorigheid en corsocultuur!

Social Media